Här är topplistan över de mest rekommenderade mäklarna i Sverige

Published: 19, October 2018 at 09:55

Nu presenterar vi för första gången vår topplista över landets tio mest rekommenderade mäklare. Datan baseras på de mäklare som fått flest rekommendationer skrivna av sina köpare och säljare under juli - september 2018.

Att köpa eller sälja bostad är bland de största affärerna man gör i livet. Därför är valet av mäklare extremt viktigt och till skillnad från förr är det idag lättare att välja mäklare genom att läsa om andra människors erfarenheter.

Genom att tillfråga mäklarnas samtliga köpare och säljare om att skriva ett omdöme skapas också ett incitament för mäklarna, att ännu mer än tidigare, vara på tå och ta hand om sina kunder genom hela köp- eller säljprocessen. 

– För att ge en så uppriktig bild av verkligheten som möjligt är det både mäklarnas köpare och säljare som lämnar omdömen. Det innebär att man som konsument får en mer omfattande bild av varje mäklare, säger Tobias Basilius, VD på Reco.se

Nu presenterar vi för första gången de tio mäklare i Sverige som är mest rekommenderade i Sverige under juli - september 2018.

Toppar listan gör Adrian Javaher från Fastighetsbyrån i Uppsala. Han följs tätt därpå av tvåan Mikaela Gustavsson från Svensk Fastighetsförmedling i Västerås och trean Jonas Johansson från HusmanHagberg i Göteborg Centrum.

– Att mina kunder rekommenderar mig är självklart viktigt för mig. Rekommendationerna ger mig en ärlig uppfattning om vad mina kunder tycker och tänker om mig och mitt arbetssätt. Jag får möjlighet att utvecklas och finslipa mig själv så att jag ständigt blir bättre och kan överträffa mina kunders förväntningar, säger Adrian Javaher, på Fastighetsbyrån i Uppsala. 

Topplistan över de mest rekommenderade mäklarna i Sverige under Q3

#

Mäklare

Företag Recos Snittbetyg Q3
1 Adrian Javaher Fastighetsbyrån i Uppsala 25 4,3
2 Mikaela Gustavsson Svensk Fastighetsförmedling i Västerås 22 4,3
3 Jonas Johansson HusmanHagberg i Göteborg Centrum 22 4,0
4 Jakob Jakobsson Mäklarhuset i Stockholm Innerstan 21 4,5
5 Cesar Fuentes Svensk Fastighetsförmedling i Stockholm 20 4,7
6 Alexander Enderle Fastighetsbyrån i Bromma, Stockholm 20 4,3
7 Amanda Nilsson Fastighetsbyrån i Karlstad 20 4,3
8 Johan Karlsson Fastighetsbyrån i Tranemo 18 4,0
9 Lisa Ivarsson Våningen & Villan i Malmö 18 4,0
10 Jens Bergenström Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge 17 5,0

*I de fall flera mäklare har fått lika många rekommendationer avgörs vem som får utmärkelsen på den mäklare som också har högst snittbetyg

Mest rekommenderade mäklare
I urvalet för mest rekommenderade mäklare ingår samtliga mäklare på Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Erik Olsson, Husman Hagberg, MOHV, Svenska Mäklarhuset, Våningen & Villan samt delar av mäklarkåren inom Skandiamäklarna, Notar, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Mäklarringen, Mäklarhuset, Svenska Mäklarhuset. Därtill varumärken med enstaka mäklarkontor.

Om Reco.se
Reco.se är Sveriges största oberoende rekommendationssajt där kunder beskriver sina tidigare erfarenheter av olika företag. Med hög integritet och en ständig strävan efter objektivitet låter Reco.se tidigare kunder berätta vad de verkligen tycker om olika företag utan att censurera eller plocka bort omdömen när de är mindre fördelaktiga. Varje månad upptäcker och granskar ca 200.000 besökare vilka företag som levererar på kundernas förväntan innan de väljer att kontakta ett företag. Reco.se startade 2007 och har idag cirka 500 000 kundrekommendationer spritt över ett 60-tal branscher.

 

Dela den här artikeln: